Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Anadolu’da Meyve ve Sebze Üretimi

İbrahim SOLAK

Öz


Osmanlılar döneminde Anadolu’da ziraatı yapılan tarım ürünlerinin içerisinde meyve-sebze
üretiminin önemli bir yeri bulunmaktadır. Meyveler içerisinde en fazla üretimi yapılan ürünler,
üzüm ve ceviz iken, sebzeler içerisinde ise soğan ve sarımsak diğer ürünlere göre öne çıkmaktadır.
İncelenen dönem içerisinde, badem, kayısı, erik, elma, armut, kiraz, dut, nar, kestane,
fındık, kavun, karpuz, bezelye gibi ürünlerin de ziraatı yapılmaktadır.


Tam Metin:

PDF

Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.


Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.