Refback'ler
- Şu halde refbacks yoktur.
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Durmuş Ali Arslan
http://www.mersin.edu.tr/apbs.php?id=21986
Mersin Üniversitesi,
Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü,
Türkiye
1971 yılında Ankara doğdu. 1992 yılında, Selçuk Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Aynı yıl, Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, çağdaş sosyoloji teorileri alanında birinci yüksek lisans çalışmasına başladı.
1993 yılında YÖK'ün açtığı yabancı dil ve bilim sınavlarında başarılı olup, yurt dışında yabancı dil eğitimi görmek ve akademik çalışmalar yapmak için devlet bursu kazandı. Yine aynı sınav sonucunda, YÖK tarafından Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne akademisyen olarak atandı. 1993 yılında İngiltere’ye gitti. İngilizce dil eğitiminin ardından, ikinci yüksek lisansını Surrey Üniversitesi (University of Surrey) Sosyoloji bölümünde, “Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntem ve Teknikleri (Social Research Methods)” alanında tamamlayıp bilim uzmanı oldu. Yüksek lisans tezi ile başladığı siyaset bilimi ve siyaset sosyolojisi alanındaki çalışmalarını ilerleyen süreçte de devam ettirdi. Doktora çalışmasını da yine İngiltere’de Surrey Üniversitesi (University of Surrey)’nde, siyaset sosyolojisi alanında yaptı. Yurt dışında bulunduğu süre zarfında, sosyolojinin farklı alanlarında çok sayıda uluslararası konferans, kurs ve eğitim seminerlerine katıldı.
6 yıl süren yurt dışı çalışmalarının ardından, 1999 yılında, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü’ndeki görevine geri döndü. 2003–2006 yılları arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yönetici (dekan yardımcısı ve bölüm başkanı) ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2000 yılında, sosyoloji bölümünde Yrd. Doçent oldu. 2012 yılında ise Siyaset Sosyolojisi alanında Doçent oldu. 2006 yılından beri Mersin Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Yazarın başta siyaset sosyolojisi ve elit sosyolojisi olmak üzere, aile sosyolojisi, eğitim sosyolojisi, köy sosyolojisi ve toplum kalkınması, halkbilim, medya ve iletişim sosyolojisi... gibi alanlarda yüzden fazla Türkçe, İngilizce ve İspanyolca yayınlanmış ulusal ve uluslar arası makalesi, kongre ve sempozyum bildirisi bulunmaktadır. İngiltere’den Japonya’ya kadar farklı ülkelerde, kongre ve sempozyumlara katılmıştır. Ayrıca üçü İngilizce, üçü İngilizce’den Türkçe’ye çeviri, beşi Türkçe yayınlanmış toplam 11 kitabı mevcuttur.
Gülten ARSLAN
Siyaset Bilimci ve Siyaset Araştırmacısı
Türkiye
Siyaset Bilimci ve Siyaset Araştırmacısı